Корисні властивості хурми



Полезние властивості хурми
Фахівці говорять про корисні якості хурми, однак радять не забувати при цьому і про певні протипоказання до їх вживання.


Хурма – дієтичний фрукт, що допомагає при будь-яких розладах шлунка, оскільки в ньому міститься пектин. У плодах хурми міститься багато води, білків, вуглеводів, корисних кислот і дубильних речовин. Хурма, крім цього, містить багато калію, кальцію, фосфору, магнію і заліза. Також, в плодах хурми міститься багато вітамінів А, Р і С. Глюкоза і фруктоза, у великій кількості входять до складу хурми, сприяють зміцненню здоров’я серця і судин, не піднімаючи при цьому різко вміст глюкози в крові. Але слід при цьому пам’ятати, що вживання хурми при цукровому діабеті протипоказано. Магній, що міститься в плодах хурми, зменшує ризик виникнення ниркових каменів, а вітамін А забезпечує захист від онкологічних захворювань. Вітаміни ж Р і С покращують гнучкість і міцність судин.

Крім того, плоди хурми мають чудові тонізуючі якостями. Хурма здатна нормалізувати нервову систему, поліпшити загальну працездатність. Хурма може надавати бактерицидну дію на кишкову паличку, а також на золотистий стафілокок.

Плоди цього фрукта також можна застосовувати і в косметичних цілях. Маска для обличчя з м’якоті плоду, змішаної з яєчним жовтком, допомагає при вуграх і розширених шкірних порах.


Написать ответ