Чай у пляшках не так корисний



Чай у пляшках не так корисний
Американські хіміки стверджують, що не варто переоцінювати користь чаю в пляшках. На щорічному з’їзді товариства хіміків в Бостоні були оприлюднені результати масштабного дослідження, присвяченого цьому напою. З’ясували, що пляшковий чай містить украй мало корисних речовин і антиоксидантів і за цими показниками зовсім не перевершує звичайний чорний або зелений чай.



Протягом усього дослідження вченими вимірювався відсоток вмісту в напоях рослинних пігментів (поліфенолів), які очищають організм і гальмують природний процес старіння. Було виявлено, що пів-літрова пляшка досліджуваного зразка містить від 3 до 81 мг поліфенолів. Для порівняння – у звичайній чашці чаю міститься від 50 до 150 мг цих речовин.

Один з авторів дослідження також зазначив, що наявність в бутильованих чаях різноманітних смакових добавок ще більше знижує їх корисність в порівнянні із звичайним чаєм.

За заявами вчених, вони були вкрай здивовані таким малим вмістом антиоксидантів в досліджуваних напоях. Щоб отримати більш-менш відчутну користь для свого здоров’я, необхідно вживати такий пляшковий чай в грандіозних кількостях.

Проте, чай у пляшках залишається одним з найпопулярніших напоїв у світі. Доходи від його продажу в США складають близько 1 мільярда доларів щороку.


Написать ответ