Що таке «живі» продукти



Що таке «живі» продукти
Багато відомих виробники товарів стали називати свою продукцію« живий ». Значення цього слова можуть бути різними. Так що ж насправді ховається під словом «живий» продукт?
Коментує лікар-дієтолог міської багатопрофільної лікарні сучасних технологій «Кредо Експерт», Москвичов Юлія Борисівна …



«Живий» квас – натуральний
Цей напій отримують шляхом природного бродіння. Живий квас позитивно впливає на стан нашої імунної системи. У ньому міститься калій, магній і кальцій. Ці речовини просто незамінні для нашого організму. Квас позитивно впливає на опорно-руховий апарат, систему кровообігу і нервову систему. Натуральний квас добре втамовує спрагу, так само в ньому міститься досить мало калорій, отже, ви не видужаєте. Даний напій має обмежений термін придатності – 3 тижні з дня виготовлення. По суті, квас і є 100% натуральний і живий напій. Якщо для його приготування використовувалося сусло або замінники цукру, то це вже квас, а квасний напій. Він менш корисний для нашого організму, в ньому містяться консерванти та інші хімічні елементи. Купуючи квас, звертайте увагу на етикетку. Якщо ви тримаєте в руках пляшку з квасним напоєм, то слова «квас» там не повинно бути написано.


«Живий» кави – недавно обсмажений
До розряду «живого» можна віднести тільки той кави, зерна якого були обсмажені приблизно місяць тому. За словами виробників, зерна зберігають всі свої корисні властивості тільки тридцять днів з дня теплової обробки. Потім всі цінні мікроелементи руйнуються і в наш організм не надходять необхідні корисні речовини. Медицина дивиться на цю проблему з іншого боку. Мікроелементи відрізняються від вітамінів тим, що навіть при тривалому терміні зберіганні вони зберігають свої властивості. Природно, з часом частина корисних компонентів йде. Особливої різниці між зернами кави з 30 денним і 40 денним терміном зберігання не буде. Дієтологи вважають, що більшу увагу слід приділити саму процесу і технології обжарювання зерен.
Можна зробити висновок, що фраза «живий кави» – це черговий рекламний слоган і нічого більше.

Хоча не можна не відзначити, що недавно обсмажений кава має особливі смакові якості і незабутній аромат. В основному заварний кави п’ють справжні гурмани.


«Жива» вода – природна
Воду з пляшки можна називати «живий» тільки якщо вона видобувається з натурального природного джерела, такого як джерело або артезіанська свердловина. Мінеральна вода відрізняється від «живої» в першу чергу тим, що її беруть під крана, пропускають через систему фільтрації, додають мікроелементи та мінеральні солі. Така вода не завдасть шкоди вашому організму, але і користі від неї не буде. Природна вода так само збагачена різними поживними речовинами, до того ж вони більш фізіологічні і добре збалансовані.

Якщо ви хочете оздоровитися, то краще пити тільки джерельну воду. Не забувайте, що вона буває двох видів: лікувальна і їдальня. Ви задумали пройти курс лікування і попити «живої» води? Для початку вам необхідно проконсультуватися з лікарем …


«Живе» масло – холодний віджим
«Живим» прийнято називати нерафінована рослинна олія або олія первинного холодного віджимання. Як і у випадку з кавою, слово «живий» – це черговий рекламний хід, не більш того. Протягом довгого періоду нерафінована олія вважалося шкідливим для здоров’я. На сьогоднішній день багато фахівців поміняли свою думку, адже під час первинного віджимання, масло не піддається впливу високої температури, отже, воно зберігає всі свої корисні властивості. Нерафінована олія позитивно впливає на роботу мозку, жіночу статеву систему і серце.
У цієї олії є один великий мінус – його не можна використовувати для смаження. Але ви можете заправляти їм все салати.


«Жива» борошно – цільнозерновий
«Живий» прийнято називати борошно, зроблену з цільного зерна і не пройшла обробку. На жаль, але ніякої «життя» у цій борошні немає. Однак вона допомагає підтримувати життєдіяльність корисних бактерій, які мешкають в нашому кишечнику. В борошні міститься досить багато клітковини, якої живляться мікроорганізми. Багато лікарів радять своїм пацієнтам купувати хлібобулочні вироби тільки з цельнозерністой борошна. Вона корисна у разі профілактики ракових захворювань і при хворобах пов’язаних з травною системою. Особливо добре, якщо ви самостійно печете такий хліб. Не варто вважати «живу» якомусь особливим продуктом. Адже тоді можна буде «оживити» ще й цукор, рис або гречку.


Написать ответ