Як не отруїтися шинкою



Як не отруїтися шинкою
На жаль, м’ясо, яке нам пропонують на прилавках магазинів, крім білків може містити й щось набагато менш корисне …



Ризик

Такі продукти як шинка, буженина і багато інших віднесені експертами до групи ризику, так як існує можливість їх зараження листериозом. І навіть, незважаючи на те, що тільки 3% ковбасних виробів заражені лістерією, зростання цих бактерій не припиняється, навіть при зберіганні м’яса в ідеальних умовах. Цікаво, що на відміну від інших вірусів, лістерія цілком сприятливо розвивається при зберіганні м’ясних виробів в холодильнику.

У магазині

Нехтування регулярної дезінфекцією ножа- Ломтерізки в магазині може привести широкому поширенню вірусу на всі продукти, що піддаються нарізування.

Щоб уберегти себе від неприємностей, рекомендується попросити продавця помити ніж перед тим, як він почне нарізати для вас м’ясо.

Також варто уникати відвідування не найчистіших м’ясних крамниць і наметів. Для покупки м’яса краще вибрати великий магазин, де воно швидко розкуповується і менше шансів натрапити на несвіжий продукт.

На кухні

Не шкодуйте вашого м’яса, якщо воно лежить в холодильнику більше тижня, а сміливо викидайте його в урну. В бутерброд з ковбасою непогано додати трохи гірчиці, так як вона вбиває до 90% мікроорганізмів, у тому числі і небезпечних.

Чим загрожує

Лістерія моноцитогенес є однією з найбільш небезпечних бактерій. Вона несе нудоту, діарею і симптоми, що нагадують грип. Ця бактерія особливо небезпечна для дітей і літніх людей і може призвести до летального результату.


Написать ответ