Як не отруїтися яйцями



Як не отруїтися яйцями
Кожен день на ринку нам пропонують курячі яйця, заявляючи про відсутність в них пестицидів і сальмонели і гарантуючи безпеку для нашого здоров’я. Але чи все так безхмарно?



Ризик

Щорічно у великих країнах жертвами отруєнь яйцями стають більш ніж 400 000 чоловік, причому в середньому 200 випадків призводять до летального результату. У ресторанах та інших закладах громадського харчування зазвичай використовують заздалегідь розбиті яйця для приготування страв, що помітно підвищує ризик отруєння. Тому якщо вам подають на стіл недостатньо просмажений омлет, то для початку добре подумайте перш ніж приступити до їжі.

У магазині

Якщо ви купуєте яйця в магазині, то не забудьте перевірити позначений на упаковці термін придатності і оглянути кожне яйце на наявність пошкоджень.

На кухні

Зберігати яйця рекомендується в самому холодному місці холодильника, тримаючи їх у картонній упаковці. Перед початком приготування страв з яєць необхідно ретельно вимити руки. Також дуже важливо стежити, щоб яйця добре прожарювати, і ваші страви не були сирими.

Чим загрожує

Сальмонела ентерідес – це відома бактерія, родич бактерії черевного тифу. Міститься практично у всіх натуральних продуктах.

Ця шкідлива бактерія здатна викликати такі недуги як блювота, діарея, шлункові спазми. Такого роду неприємності можуть тривати протягом двох днів.


Написать ответ