Фрикадельки в густому томатному соусі



Фрикадельки в густому томатному соусі
Рецепт приготування фрикадельок в густому томатному соусі.

Інгредієнти

кетчуп (або лечо) – 200 г
фарш яловичий – 500 г
цибуля – 1 шт.
часник – 1 зубчик
мигдаль – 0,25 ст.
хліб (білий, без кірки) – 4 шматки
яйця курячі – 1 шт.
борошно – 2 ст. л.
масло рослинне – 4 ст. л.
сіль – (за смаком)
перець (прянощі) – (за смаком)

Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин

Процес приготування

Обсмажити мигдаль на сухій розпеченій сковорідці, весь час помішуючи, протягом 8 хвилин. Викласти на тарілку, дати злегка охолонути і подрібнити в муку. Очистити часник і розчавити. Розігріти в сковорідці 2 ст.л. масла, обсмажити в ньому мигдаль з часником і одним розкришеним шматочком білого хліба протягом 2 хвилин. Зняти з вогню і почекати поки повністю охолоне.

Остиглу суміш ретельно змішати з кетчупом. Відставити.

Очистити цибулю, дрібно його нарізувати і обсмажити в сотейнику в 1 ст.л. олії протягом 6 хвилин. Викласти його в м’ясний фарш. Решта шматочки хліба розмочити в молоці і, не віджимаючи, додати у фарш. Все ретельно перемішати, і вбити в цю суміш яйце. Посолити, поперчити і знову ретельно перемішати.

Зробити з фаршу фрикадельки розміром з волоський горіх. Обваляти їх у борошні, а потім обсмажити їх в олії, що залишилася, частіше перевертаючи, протягом 5 хвилин,

Додати в сотейник зроблений раніше соус і перемішати. Довести до кипіння, потім зняти з вогню і залишити на 5 хвилин під кришкою.


Написать ответ