Турецька запіканка з кускуса



Турецька запіканка з кускуса
Рецепт приготування турецької запіканки з кускуса

Інгредієнти

кускус – 200 г
фарш м’ясний (з баранини) – 700 г
цибуля – 1 шт.
перець болгарський (червоний , солодкий) – 1 шт.
чилі – 1 шт.
оливки (зелені, без кісточок) – 1 жменя
бульйон (овочевий) – 350 мл
фета – 100 г
йогурт – 250 мл
масло рослинне – 4 ст. л.
кинза (нарізана) – 1 ст. л.
кориця – 1 щіпка
сіль – за смаком
перець (прянощі) – на смак

Категорія страви: основні блюда
Час підготовки: 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Кількість: 10 порцій

Процес приготування

Залити кускус гарячим овочевим бульйоном і дати постояти 20 хвилин.

З гострого та солодкого перцю вирізати серцевину, а м’якоть нарізати на дрібні шматочки. Оливки порізати кільцями. Змішати овочі з готовим кускусом, додати сіль і чорний перець за смаком.

Очистити лук і дрібно його нарізати. Розігріти в сковороді олію і підсмажити цибулю протягом 6 хвилин. Висипати сюди ж м’ясний фарш, посипати перцем, сіллю і корицею, і готувати протягом 10 хвилин, постійно помішуючи і розминаючи грудочки. Зняти сковороду з вогню.

Змастити вогнетривку форму маслом і перекласти в неї половину підготовленого кускуса. Зверху рівномірним шаром викласти м’ясну начинку, і накрити її залишилися кускусом.

Для приготування соусу потрібно очистити і подрібнити чесок. Збити в блендері йогурт з фетою, і додати в суміш кинзу і часник.

Прогріти духовку до 180 ° С. Вилити на запіканку соус, розрівняти все лопаткою і помістити в духовку на півгодини, або поки на поверхні не утворюється золотава скоринка.

Написать ответ