Заливний окіст з апельсинами



Заливний окіст з апельсинами

Рецепт приготування заливного окости з апельсинами.

Інгредієнти

окіст свинячий (сирої) – 700 г
апельсин – 2 шт.
Яблучний сік – 600 мл
желатин – 30 г
лавровий лист
перець чорний – 6 горошин
сіль – за смаком
перець (прянощі) – на смак

Для маринаду:
вино (біле сухе) – 150 мл
масло (оливкова) – 3 ст. л.
часник – 3 зубчики
гірчиця (зерниста) – 1 ст. л.
чебрець – 2-3 гілочки

Час підготовки: 8:00
Час приготування: 1:00 10 хвилин

Процес приготування

Вимити і обсушити м’ясо, а потім проколоти вилкою в декількох місцях.

Очистити часник і дрібно його нарізати. Перемішати у великій мисці гірчицю, оливкова олія, часник, вино і листя чебрецю. Покласти в цю суміш окіст, накрити і на 6-8 годин залишити, перевертаючи час від часу.

Духовку прогріти до 220 градусів. Свинину витягнути з маринаду, очистити від зелені і часнику і перекласти в вогнетривку форму. Зверху посипати перцем і сіллю. Поставити в духовку і готувати протягом 30-40 хвилин, періодично поливаючи м’ясо маринадом. Далі температуру необхідно опустити до 200 градусів і продовжити запікання, ще 15 хвилин.

Залити желатин половиною склянки яблучного соку і на 15 хвилин залишити. М’ясо витягнути з духовки, остудити й порізати на тонкі шматочки.

Влити в кухлик залишився яблучний сік, додати горошини перцю, лавровий лист і сіль. Довести до кипіння і прибрати з вогню. Дати 10 хвилин настоятися. Витягнути лавровий лист і додати набряклий желатин, після чого ретельно перемішати.

Апельсини, не очищаючи, нарізати тонкими півкільцями. Свинину згорнути в рулетики і розкласти по порційних формочках разом з апельсинами. Додати сік з желатином. Формочки помістити в холодильник до повного застигання.


Написать ответ