Картопляний пиріг



Картопляний пиріг
Рецепт приготування картопляного пирога.


Інгредієнти

борошно – 150 г
сіль – за смаком
масло вершкове – 75 г
жовтки – 1 шт.
картопля – 500 г
цибуля – 3 шт.
сало (копчене) – 150 г
перець (прянощі) – на смак


Час підготовки: 45 хвилин
Час приготування: 1:00 35 хвилин
Кількість: 8 порцій


Процес приготування

Просіяти в ємність борошно з сіллю, і додати в неї розм’якшене вершкове масло, все перемішати. Вимісити еластичне і гладке тісто, невеликими порціями додаючи воду. Накрити ємність і залишити на 1:00.

Очистити цибулю і картоплю. Нарізати картоплю тонкими кружечками, а цибулю кільцями. Порізати ало на невеликі шматочки.

Відокремити від тесту третю частину і відкласти, а що залишилося тісто розкачати в тонкий пласт.

Покласти тісто в круглу форму, змащену маслом, таким чином, щоб дно і борти були закриті. Викласти на тісто шар з картоплі.

Зверху покласти цибулю і сало. Продовжувати укладання начинки шарами, приправляючи кожен шар перцем і сіллю.



Розкачати залишився шматочок тіста, викласти зверху на пиріг і дбайливо защипнути краю. Зробити проколи вилкою на тесті, змастити пиріг яєчним жовтком і помістити в духовку, розігріту до 160 ° С, на 1 год 15 хв. Подавати на стіл в теплому вигляді.


Написать ответ