Чорноплідна горобина знижує тиск і корисна для щитовидної залози



Чорноплідна горобина знижує тиск і корисна для щитовидної залози
Кілька років тому я купила ділянку, на якому росло вже багато різних ягідних кущів. Тому мені в спадок від попередніх господарів дісталися і ягідки смородини, і агрус, а ще деревця сливи, кілька яблунь і різна горобина.


Що робити з ягодами, я прекрасно знала. З дитинства спостерігала, як мама і бабуся варять з них варення, перетирають ягоди з цукром, а горобину вони сушили, щоб взимку робити з неї корисний чай і різні напої. Ось тільки в мене довго залишалося питання про чорноплідної горобини, яку ще аронией називають. За смаком вона в’язка така, що я не могла змусити себе її жувати, та й не дуже знала, чи корисна вона і яку дію надає. Так вона у мене і стояла пару років безхазяйна, тільки птахи під зиму її під’їдала.
А потім я ближче познайомилася з сусідкою, і вона запитала мене, чому я вже два роки аронию не збираю. Я пояснила, що не знаю, що з нею робити і для чого вона взагалі потрібна. Сусідка прямо руками сплеснула і сказала, що краще б вона сама її тоді збирала, а то цінна ягідка пропадає. Виявляється, чорноплідна горобина не тільки тиск знижує, але ще й допомагає щитовидній залозі, а в мене-то якраз нестача йоду вічна. У мене ліки під боком росте, а я і не знаю. Стала я курс лікування проводити прямо на ділянці.
Вичавлювали з ягід приблизно дві третини склянки соку, додавала чайну ложку меду і випивала за 3 рази, приблизно за півгодини до їди. Пила сік чорноплідної горобини протягом двох тижнів. Вранці сік вичав, отопити третина, а решта в холодильник поставлю.
Правда, мені сусідка сказала, що при вживанні однієї тільки аронії може з’явитися брак вітаміну С в організмі, тому що цього вітамінчики в чорноплідної горобини дуже мало. Тому я для профілактики ще 3 рази на день з’їдала по великій жмені ягід чорної смородини. Ще сусідка мене попередила, що аронія підвищує згортання крові, але в мене з кров’ю проблем ніколи не було, тромбофлебіту теж немає, тому я сміливо пила сік з цієї ягоди.
З решти ягідок я зварила варення і раз на два місяці діставала баночку для профілактики проблем з щитовидкою. Навіть аналізи показали, що моя щитовидка получше запрацювала.
Тепер я щороку буду запасатися черноплодки, щоб не турбуватися про роботу щитовидної залози і про тиск.


Хозяйкіна Марина,
р. Санкт-Петербург


Написать ответ