Домашній хліб



Домашній хлеб
Всі знають, наскільки корисні цільні зерна злаків. Вони містять всі необхідні речовини для росту клітин нашого організму. Тільки купити такий хліб з цілісного зерна важко. Я навчилася сама піч корисний хліб, який все їдять із задоволенням.


Рецепт нескладний, доведеться лише зробити деякі запаси пшениці, жита або інших злаків. Злаки можна і проростити, це зробить хліб ще цінніше в дієтичному плані. Відомо, що майже всі без винятку проростки не тільки покращують роботу шлунково-кишкового тракту, але навіть нормалізують артеріальний тиск, поліпшують роботу серцево-судинної системи. Чому до сих пір не налагодять продаж проростків в наших продуктових магазинах або аптеках? Отже, хліб!
Замочіть довільну кількість пшениці та жита на добу, потім пропустіть злаки через м’ясорубку, додайте квас або розведені в невеликій кількості води або сироватки дріжджі і замістити тісто. Воно має постояти, поки не підніметься. Після цього додайте борошно і замісити тісто до звичайної консистенції. Дайте йому ще раз піднятися. Потім випікайте хліб.
Хліб виходить смачний, апетитний . В нього можна додавати сушені трави, причому самі різні, які ви любите. Такий хліб краще їсти як окрему страву , вмочуючи шматочки в оливкове масло. Ситно, корисно, і весь будинок наповнюється неповторним ароматом.


Алла Дмитрівна М,
р. Москва


Написать ответ