Харчування при діабеті



Харчування при діабеті


Хтось мудрий говорив, що людина є те, що він їсть. Шкода тільки, що сама людина це розуміє тоді, коли вже є причини, щоб задуматися, як жити, як лікуватися і як харчуватися далі. Так уже ми влаштовані … Коли мені в лікарні сказали, що в мене діабет, я мимоволі стала аналізувати, чому так сталося.


Не відразу прийшло усвідомлення, що доведеться жити за новими законами. І поступово довелося звикнути до нових правил, до незвичних продуктів. Тепер я навіть і не помічаю часом того, що діабет – мій постійний супутник . І звичайно, мій раціон харчування тепер підпорядкований цим умовам. Я хочу розповісти, як можна іноді смачно поїсти, при цьому не тільки не завдаючи собі шкоди, але навпаки, зміцнюючи здоров’я при діабеті . Є така спеціальна кашка, корисна і смачна.
Подрібніть в кавомолці 5 частин гречаної крупи і 1 частина очищених волоських горіхів, перемішайте. Увечері насипте 1 столову ложку цієї суміші в стакан і залийте 1/4 склянки кислого молока або домашньої кисляку, не перемішуючи. Вранці з’їжте розбухлу суміш натщесерце разом з одним яблуком. Далі протягом дня ще два рази перед їдою з’їдайте по одній столовій ложці такої суміші за півгодини до їди. І харчуйтеся так три місяці.
Таке харчування не просто регулює рівень цукру в крові , воно нормалізує роботу залоз внутрішньої секреції, і в першу чергу – підшлункової залози, яка починає правильно реагувати і виробляти свої гормони . Та й в цілому весь травний тракт добре реагує на таке харчування. Я думаю, що і здоровим людям для профілактики корисно хоча б зрідка так харчуватися.



Написать ответ