Харчування при гастриті



Пітаніе при гастріте


Кажуть, що гастрит, та й виразкова хвороба – це хвороба запальних і квапливих людей, які до того ж ще й харчуються на ходу і всухом’ятку. Напевно, так воно і мережа, тому що я собі заробив гастрит, перебуваючи постійно в такому режимі.


Одного разу так погано стало, що довелося зупинитися – працювати через болі в шлунку я вже не міг. Добре, приїхала мама в гості, вона мене не просто вилікувала, а й навчила самому собі готувати спеціальну їжу, щоб більше не хворіти. Харчуючись так, я за два місяці назавжди позбавився від гастриту.
Спочатку треба заздалегідь приготувати настій з ромашки аптечної. Для цього взяти 1 чайну ложку квіток ромашки, залити 1 склянкою окропу, настояти не менше години, можна – в термосі. Потім процідити і цим настоєм залити 4 столові ложки геркулесу. Вівсяні пластівці просто залишити на півгодини, щоб вони набухли в настої ромашки. Отриману кашку з’їдати на сніданок без солі і масла.
Снідати так треба тривалий час, незважаючи на те, що болі пройдуть вже через кілька днів. У мене терпіння вистачило на два місяці. Це як раз той термін, який потрібно для повного відновлення внутрішньої поверхні шлунка. До речі, не можу сказати, що такий сніданок так вже невкусен: цілком нормальний сніданок, тільки дуже корисний.


Дмитро К,
р. Рязань


Написать ответ