Харчування при хронічному пієлонефриті



Пітаніе при хронічному піелонефріте


Є дуже смачний рецепт спеціальної каші, яка зміцнює кісткові тканини, очищає нирки, нормалізує високий тиск. Правда, доведеться набратися терпіння і кожен день з’їдати порцію цієї цілющої каші, але, крім того, харчуватися і іншою їжею, враховуючи ті продукти, які корисні при захворюваннях нирок.


Якщо немає можливості багато часу приділяти готуванню каші, можна робити так: промийте дуже ретельно пшоно до такого стану, щоб вода була абсолютно прозорою. Раніше говорили – в семи водах. Потім крупу просушіть і перемеліть в кавомолці, щоб вийшла пшоняна мука. Кожного ранку і вечора з’їдайте по одній чайній ложці цієї муки, запиваючи чистою водою. Але самий цілющий ефект має інший рецепт.
Проростете пшоно. Для цього промиті зернятка злегка залийте чистою водою, накрийте марлею і залиште до тих пір, поки не виклюються проростки. Зазвичай для цього потрібно два-три дня. Пророслі зерні промити, обсушити в друшляку і варіть на воді як звичайну пшоняну кашу. Їжте разом з журавлиною щоранку, не додаючи ні солі, ні цукру, ні масла.
Така їжа для наших нирок – справжній курорт. Нирки швидко очищаються від конкрементів, проходять запалення, відновлюються тканини. Журавлина багата мікроелементами, необхідними для всіх функцій нирок, а проросле пшоно прекрасно живить їх. Навіть якщо хвороби нирок не турбують, періодично корисно так харчуватися. Я вже давно не зверталася до лікарів, маючи діагноз хронічний пієлонефрит , – з тих пір, як регулярно стала їсти таку смачну та цілющу кашу.


Галина Михайлівна Р,
р. Магнітогорськ


Написать ответ