Каша від весняного авітамінозу



Каша від весняного авітаміноза


Рецепт цієї каші я дізналася і вперше спробувала навесні минулого року, коли на роботі розмова зайшла про весняний авітаміноз, брак сил і тому подібне. По службі розповіла, як у неї в родині мама готує вітамінну кашу, яку всі дуже люблять і їдять із задоволенням.


Дивлячись на неї, таку бадьору й енергійну, я теж спробувала зварити таку кашу. І мені вона не просто сподобалася за смаком, я дійсно знайшла джерело енергії та вітамінів. Навіть діти їдять тепер цю смоленську кашу з апетитом. Ось цей рецепт.
В 1 літр води покладіть цілком 1 велику цибулину, 1 подрібнений корінь пастернаку, доведіть до кипіння і 5 хвилин прокип’ятіть. Потім додайте 1,5 склянки гречаної крупи і варіть до готовності. Коли гречка звариться, цибулину видаліть і додайте зелень: наріжте петрушку, кінзу, кріп і додайте 2-3 столові ложки оливкової олії – ситний корисний сніданок готовий.
Для чоловіка, який працює на будівництві і витрачає багато сил, я додаю замість масла півсклянки сметани.Зі сметаною каша набуває зовсім інший смак, як він каже – за вуха не відтягнеш. Але зі сметаною це вже не дієтичний продукт, тому для користі, звичайно, я вибираю оливкова олія. У будь-якому випадку, ця смоленська каша повна вітамінів і мікроелементів і навесні просто незамінна в нашому раціоні. Всім раджу спробувати.


Анна С,
р. Муром


Написать ответ