Лікування гастриту з підвищеною кислотністю



Лікування гастриту з підвищеною кіслотностью


Мабуть, настільки все в природі взаємопов’язане, що не враховувати цього не можна, особливо в тому випадку, якщо є хронічні захворювання. Коли мій шлунок став вразливим, я навіть не намагаюся згадувати, бо й так зрозуміло, що я сам себе довів до того, що гастрит став хронічним.


Мало того, мені вже не раз говорили, що і до виразки не далеко. Звичайно, мене такий стан перестало влаштовувати, і я став самостійно лікуватися. Постійно п’ю трав’яні чаї, намагаюся харчуватися так, щоб зайвий раз не провокувати напади. Вже ранньою весною починаю профілактичне лікування. Є у мене заповітний рецепт, про який мало хто знає: це холодний настій коренів аїру.
1 столову ложку з верхом подрібненого кореня аїру залити 100 мл кип’яченої води кімнатної температури, настоювати 1 годину, процідити. Приймати по 1 столовій ложці кожні 2:00.
Я п’ю настій при ледь помітних ознаках починаються болю в шлунку і продовжую лікування протягом тижня. Зазвичай цього часу достатньо для відновлення слизової оболонки шлунка. Ну а якщо починається біль і з’являється характерне печіння в шлунку – у мене підвищена кислотність шлункового соку , – доводиться переходити до іншого ліків.
1 столову ложку трави золототисячника заливаю 1 л окропу, настоюють протягом 1:00, проціджую і п’ю настій по півсклянки тричі на день за півгодини до їди.
Помітив, що якщо вчасно готуюся до весняного загострення, починаю стежити не тільки за режимом харчування, але за душевною рівновагою – загострень не буває. А якщо і трапляються натяки на біль, то мої два рецепти завжди напоготові і добре допомагають з цим впоратися.


Ігор Федорович Б,
р. Псков


Написать ответ