Лісовий горіх і фундук



Лесной горіх і фундук


Лісовий горіх і фундук є плодами чагарників ліщини (сімейство березових), які мають декілька різновидів. Найбільш поширені ліщина звичайна (лісовий ліщина) і ліщина великоплідна (фундук). Античні люди (греки, римляни) обплітали гілками ліщини стіни і стелі своїх жител в якості оберега від злих духів і для створення здорової аури в житло.


Ядро горіха володіє високою калорійністю, містить білки, мінеральні солі калію, кальцію, заліза, магнію, міді, фосфору, сірки, провітамін А і вітаміни групи В і від 50 до 60% олійних речовин. Лісові горіхи і фундук, як і мигдаль, та волоські горіхи, рекомендується давати хворим на цукровий діабет. Вони зміцнюють шлунок, підвищують статеву потенцію і постачають мозок фосфором. Подкаленний лісовий горіх смачніше свіжого.
Лісовий горіх і фундук є хорошим засобом для поліпшення роботи мозку. Ці плоди сприяє збільшенню кількості мозкових клітин і є хорошим харчуванням для людей, що займаються розумовою діяльністю. Східні медики вважають, що ці горіхи, так само як і мигдаль, і волоський горіх, допомагають дробити камені в нирках.


Якщо фундук є разом з інжиром після прийому основної їжі, то ця добавка нейтралізує токсини, які можуть утворюватися в організмі в процесі перетравлювання їжі.
Прийом 7-8 г горіха з медом допоможе при застарілому кашлі і виводить мокроти з грудей і легенів.
Масло лісового горіха використовується в парфумерній та харчовій промисловості. Воно сприяє зміцненню шлунка. Горіхове масло можна отримати в домашніх умовах. Для цього потрібно подрібнити ядра горіхів, додати трохи води, підігріти, загорнути в чисту ганчірку і покласти під прес. Виходить масло світло-жовтого кольору з приємним запахом, яке за своїми якостями не поступається мигдальне.
Для стимулювання росту волосся ядра лісового горіха розминають в ступці з додаванням невеликої кількості води до отримання однорідної кашки. Цю кашку втирають в голову 2 рази на тиждень.
У народній медицині широко використовують кору, гілки і листя ліщини. Кора стовбура ліщини і особливо кора його коренів має в’язку дію. Відвар її п’ють для запобігання крововиливів і зміцнення капілярів. При рясних менструаціях обов’язково потрібно пити відвар кори ліщини та його коренів. У колишні часи варикозне розширення вен лікували відваром листя або мелкорезаной кори чагарнику. 2 столових ложки зібраних в травні листя заливають 0,5 л окропу, настоюють 2 години, проціджують і п’ють по півсклянки 4 рази на день до їди. Або 1 столову ложку подрібненої кори ліщини заливають 0,5 л окропу, варять протягом 10 хв, потім проціджують і п’ють також по півсклянки 4 рази на день до їди.
При лікуванні аденоми простати роблять настій, для якого беруть 2 столових ложки свіжих або сушених листя ліщини, заливають їх 1 склянкою окропу, настоюють до охолодження, проціджують і випивають в два прийоми. П’ють до одужання.


Горіхова локшина з овочами
На 4 порції: борошно – 300 г, яйце – 3 шт., Мелені або рубані лісові горіхи – 2 ст. л., рослинне масло – 1-2 ст. л., цибулина – 3 шт., 1 стручок перцю чилі, цукіні – 350 г, керрі -1 / 2 ч. л., топлене масло – 2 ст. л., сіль, чорний перець крупного помелу.

Вимісити тісто з борошна, яєць, 1 ч. л. солі і мелених горіхів. Накрити рушником і залишити на 30 хв. Потім ще раз вимісити тісто, розкачати порціями і нарізати їх тонкої локшиною. Відварити в підсоленій воді. Нарізати соломкою цибулю. Порубати перець чилі. Цукіні нарізати тонкими кружечками. Нагріти топлене масло і протягом 10 хв пасерувати подрібнені овочі. Посолити, поперчити і приправити керрі. Готову локшину відкинути на друшляк, обдати холодною водою і подавати з овочами, посипавши рубаними горіхами.


Написать ответ