Харчування під час вагітності



Пітаніе під час беременності


При вагітності збільшується потреба в білках, частково в жирах, солях кальцію, фосфору. Калорійність їжі для вагітних жінок становить в середньому 2900 ккал на день, потреба в білках – 100 г, в т.ч. тваринного походження – 60 р. Основним джерелом білка повинні служити молоко, сир, сир, риба і нежирне варене м’ясо. Щоденний прийом молока (в кількості 0,8 – 1,2 л) забезпечує організм вагітної жінки необхідною кількістю білка, кальцію, фосфору. Раціон харчування жінки в цей період необхідно збагачувати вітамінами А, В, РР, С і D і підвищеної нормі заліза. Особливо багаті залізом печінку, яєчний жовток, зелень, фрукти. Жінки, схильні до повноти повинні обмежити споживання жирів і особливо вуглеводів.

Написать ответ